Een camera voor je livestream, webinar of talkshow kopen?

Wereldwijd is een trend waar te nemen. De vorm van webinars gaat van slide show naar talkshow. We willen geen dia’s meer zien, maar mensen. Liefst meerdere mensen die met elkaar over een interessant onderwerp spreken of iets leuks doen. 

HuddleCam 3x

Om deze reden wordt de camera die je gebruikt steeds belangrijker. Wij bieden daarom camera’s aan die jouw webinar of talkshow naar een professioneel niveau brengen. Hier geven we je belangrijke tips over de keuze van je camera. 

Voor ieder budget een camera

Geschikt voor livestreams, talkshows en webinars

0183-201121

To zoom or not to zoom…

Een belangrijk verschil tussen camera’s is of hij kan zoomen of niet. Want door te zoomen haal je niet alleen iets ‘dichterbij’. Je doet nog iets veel belangrijkers. Als je inzoomt, verandert namelijk de beeldhoek van je lens. Je beeld wordt mooier, compacter en mensen komen veel mooier in beeld.

Bijna alle goedkopere webcams hebben een groothoek-lens. Dat wordt zelfs gebruikt als verkoopargument. Maar dat is eigenlijk heel vreemd. Kijk maar eens naar de nadelen van groothoek:

Zoom vs Groothoek Camera

Veel achtergrond in beeld
Vaak ongewenst. De hele muur, ramen deuren en zelfs je plafond zijn te zien. Zeker als je de webcam van je monitor gebruikt, dan wordt je gezicht van onderaf in beeld gebracht.

Perspectivische vervorming
Dichtbij wordt overdreven groot, verder weg wordt overdreven klein. Je kent het wel van de selfies met je telefooncamera, je krijgt een ei-vormig hoofd. Niet echt mooi…

Lensvervorming
Lijnen worden krom getrokken, vooral aan de randen. Deuren, ramen en ander lijnen komen kromgetrokken in beeld. Dit noemen ze het fish-eye effect.

Groot scherptedieptegebied
De achtergrond is net zo scherp als de persoon in beeld. En wat scherp is trekt de aandacht. Daardoor ontstaat er een onrustig beeld. Liever heb je de achtergrond onscherp en het gezicht scherp.

Toch een groothoeklens?
Wij kunnen maar één goede reden bedenken om een groothoeklens te willen. Namelijk als je met één camera veel mensen in beeld wilt brengen in een relatief kleine ruimte. Daarom verkopen we ook de HuddleCamHD webcam, de HuddleCamHD GO en de Logitech C930E HD PRO

  Welke camera zoekt jou?

  Bel onze specialist

  Pan Tilt Zoom Camera

  Als je een PTZ-camera koopt, kun je draaien, kantelen en zoomen met je camera. Dit biedt ongekende mogelijkheden voor een professioneel webinar. Met je afstandbediening richt je de camera precies op datgene wat je in beeld wilt hebben. En je kunt deze posities in het geheugen van de camera opslaan, waardoor je met één druk op de knop van beeld wisselt. En door te zoomen creëer je een prachtig beeld.

  In de serie Pan Tilt Zoom camera’s zijn er twee merken, HuddleCamHD en PTZ Optics.

  HuddleCamHD: USB camera…snel en gemakkelijk

  De camera’s in de HuddleCamHD serie zijn USB camera’s. Dit is heel handig als je de camera direct op een computer wilt aansluiten. Jouw laptop herkent de camera direct en je kunt hem als ‘webcam’ gebruiken voor al je uitzendingen.

  De HuddleCam GO is een variant met een vaste lens, alle andere uit deze serie kunnen zoomen, pannen en tilten, dat zijn PTZ-camera’s.

  PTZ Optics: HDMI, SDI en Ethernet camera’s

  In de PTZ Optics serie vind je zeer professionele camera’s met HDMI, SDI en Ethernet aansluitingen. Dit is enorm fijn als je gebruik maakt van meerdere camera’s in combinatie met switcher en encoding software.

  Met Ethernet en SDI kun je heel lange afstanden overbruggen, bijvoorbeeld als je de camera op grotere afstand wilt plaatsen. Boven een podium of achter in een zaal bijvoorbeeld.

  Op grote lijnen is ons advies:

  Neem de USB variant als je ook echt de USB functie nodig hebt! USB wil je alleen als de camera dichtbij de computer staat waarop hij is aangesloten. Kies anders de SDI. Scheelt geld en de NDI-upgrade is hiervoor beschikbaar.

  Zoomkracht

  Een belangrijk element bij een zoomcamera is de zoomkracht. Deze zoomkracht (de hoeveelheid zoom) bereken je door de zoomfactor. Bijvoorbeeld 10 x zoom betekent dat de camera bijvoorbeeld een zoombereik van 10mm tot 100 mm heeft. Maar een zoombereik van 15mm tot 150 mm is dus ook 10x.

  3x zoom camera’s

  Met 3 x zoom kun je al een heel mooi resultaat bereiken. Geschikt voor niet al te grote ruimtes (bijvoorbeeld je werkkamer), of iets grotere ruimtes als je niet close up hoeft te filmen.

  10x zoom camera’s

  Al best veel zoombereik. Van groothoek tot echt close up, ook in grotere werkkamers of studio’s. Deze camera’s hebben een USB 2.0 en USB 3.0 aansluiting waarmee je hem direct verbinding kunt maken met de computer. Je kunt deze camera dan als webcam gebruiken in vrijwel alle webinar-software of teleconferencing-software. Denk aan Facebook, Youtube, Skype, Hangouts, Zoom etc.

  720p - USB 2.0

  Deze camera heeft HD kwaliteit (720p) en is daarmee het voordeliger broertje van de Full HD variant (1080p) die ook 10x zoom heeft.

  1080p - USB 3.0

  Deze PTZ-Camera is vooral geschikt voor talkshows en webinars waarbij meerdere mensen in beeld zijn. Ook in een wat grotere ruimte is dat geen enkel probleem, dankzij de 10x zoom.

  12x zoom camera’s

  Nog net iets meer dan de 10x. Echt een heel mooie camera ook voor het streamen van evenementen, zoals een theatervoorstelling, een kerkdienst of een sportwedstrijd.

  Deze camera heeft een USB 3 uitgang, waarmee hij gemakkelijk op iedere computer is aan te sluiten. Je kunt deze camera dus gemakkelijk als webcam selecteren in jouw webinar software.

  Heb je vanwege schakelapparatuur liever een HD-SDI uitgang op de camera? Deze camera heeft een HD-SDI uitgang, waarmee hij is aan te sluiten op professionele schakel-hardware.

  20x zoom camera’s

  Met dit zoombereik heb je een professionele alleskunner. In je studio kun je alle kanten op met je webinar en talkshow, maar ook in zalen waar bijvoorbeeld een presentatie wordt gegeven. Kerkdiensten, theatervoorstellingen, lezingen en andere events.  Echt een aanrader!

  Deze camera’s hebben een USB 3 uitgang, waarmee ze gemakkelijk op iedere computer zijn aan te sluiten.

  Deze camera heeft een HD-SDI uitgang, waarmee hij is aan te sluiten op professionele schakel-hardware.

  WebinarStudio

  Vraag over een Webinar camera?

  Bel of mail ons of vul het formulier in, dan nemen wij contact met jou op.

  Webi Webinarstudio

  De Webi is dé oplossing voor ondernemers en organisaties die webinars of talkshows willen vanuit een eigen studio. De Webi kenmerkt zich door de hoogstaande kwaliteit. Hij is gemakkelijk uitbreidbaar naar meerdere camera’s en microfoons, waardoor tot wel vier mensen in de uitzending kunnen.

  Toepasbaar bij:

  • Live-interview
  • Webinar (op locatie)
  • Talkshow met meerdere personen

  Met de Webi-Pro kun je zeer professionele webinars geven. De Webi-Pro is onbeperkt uitbreidbaar, vaak combineren we meerdere Webi-Pro’s, zodat een complete studio ontstaat. Het is gemakkelijk uitbreidbaar naar meerdere camera’s en microfoons, waardoor zeer gevarieerde webinars en talkshows gegeven kunnen worden.

  Bekijk de Webi Studio Demo aanvragen

  Vraag over een Webinar camera?

  Bel onze specialist