Wat is een green screen?

Met een green screen (groen scherm) in je studio opent zich een nieuwe wereld vol mogelijkheden. Een green screen maakt het mogelijk een webinar te geven met een fictieve achtergrond. Je kunt een afbeelding of video als achtergrond gebruiken.

Hoe werkt een green screen?

De kleur (chroma) groen komt (als het goed is 😉 niet voor in het menselijk uiterlijk. Heel soms heeft iemand groene ogen, maar dat is niet chroma groen. Doordat dit zo is, kan een computer alle kleur groen uit een afbeelding of video verwijderen, zonder dat daardoor delen uit het menselijk uiterlijk worden verwijderd. Je geeft de computer de kleur groen die moet worden verwijderd en de computer doet de rest. Hij verwijdert de achtergrond. Alles wat groen is wordt transparant. Je moet natuurlijk geen groene kleding aantrekken of andere groene voorwerpen in je studio zetten. Die worden namelijk ook weggefilterd.

Met sommige webinarsoftware kun je vervolgens een ‘laag’ achter je video plaatsen. Deze laag ‘vervangt’ het beeld dat is weggefilterd op de plekken waar de groene achtergrond zichtbaar was. Personen en alle andere dingen die niet groen zijn, blijven gewoon zichtbaar. Je krijgt dus twee lagen over elkaar. Bovenaan de video met transparante achtergrond en daarachter de laag met de nieuwe achtergrond. Zo is het mogelijk om bij het maken van een webinar een achtergrond te maken die jouw webinar heel aantrekkelijk maakt. Je eigen virtuele studio of foto’s en video’s die de boodschap van jouw product ondersteunen.

Green screen kopen?

In onze webshop kun je direct jouw greenscreen kopen. Hiervoor hebben we twee varianten:


0
(0)
EUR57,81 (EUR69,95 incl. btw)

 • 148 x 200 cm
 • Chroma Groen/Blauw
 • Dubbelzijdig


Chroma Groen/Blauw opvouwbare achtergrond

Deze opvouwbare achtergrond heeft aan beide zijden een andere kleur, waardoor deze breder inzetbaar is! Aan de ene zijde is het board (chroma) groen en aan de andere zijde (chroma) blauw.

Handig als je wilt keyen, maar iemand heeft groende kleding aan. Deze inklapbare achtergrond is heel daarmee heel flexibel voor chroma key doeleinden te gebruiken.

Met deze opvouwbare achtergrond hoef je niet permanent een green screen in je studio neer te zetten. Inpakken en opzetten is een fluitje van een cent. Het formaat van deze achtergrond is 148 x 200 cm. Dat is ruim voldoende voor één persoon, maar twee kan ook, als men niet te ver uit elkaar zit. Bijvoorbeeld op een bank.

Inklappen is heel gemakkelijk, al moet je de slag wel een keer oefenen. Je bergt ‘m gemakkelijk op in de bijgeleverde hoes.

Hij is licht in gewicht (1600 gram) en compact om mee te nemen (66 cm) en toch een achtergrond van 148×200 cm op locatie of zelfs in de studio te gebruiken.


0
(0)
EUR895,00 (EUR1.082,95 incl. btw)

 • Greenscreen (180cm (h) x 148cm (b))
 • LED-lamp (2x)
 • Statief voor lamp (2x)
 • Verlengkabel (5 meter)
 • Verlengkabel voor verlichting (4 meter)
 • Kabelbrug (1 meter) (2x)

Green Screen Pro-pakket

Met een greenscreen breng je jouw webinar naar een superprofessioneel niveau. Het biedt je ongekend veel mogelijkheden en flexibiliteit, je kiest elke achtergrond die je wilt.

Maar het is wel belangrijk dat je goede spullen hebt. Anders blijft het meer een hobby en ziet het er niet professioneel uit. Om jou in één keer op weg te helpen, hebben we een compleet en professioneel pakket samengesteld. In dit pakket zijn de onderstaande producten opgenomen.

 • Greenscreen (180cm (h) x 148cm (b))
 • LED-lamp (2x)
 • Statief voor lamp (2x)
 • Verlengkabel (5 meter)
 • Verlengkabel voor verlichting (4 meter)
 • Kabelbrug (1 meter) (2x)

Dit hele pakket is inklapbaar en flexibel te vervoeren waardoor het handig te gebruiken is in combinatie met de Webi.


Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.