Een daglichtlamp is een lamp die licht uitstraalt dat vergelijkbaar is met daglicht. Het zorgt voor een juiste belichting van je studio en de personen in jouw webinar.

Daglichtlampen en softboxen…waarom eigenlijk?

Daglicht heeft een neutrale kleurtemperatuur. Het is zuiver wit. Daarom zorgt het voor waarheidsgetrouwe kleuren. Heel fijn voor je webinar. Een feitje: daglichtl heeft een kleurtemperatuur van ongeveer 5500 graden Kelvin.Softboxen zijn er om het licht egaal te verspreiden en om een grote lichtbron te creëren. Dat voorkomt schaduwen, die wil je niet.Kijk maar eens naar deze live video, dan leer je er meer over.

Geplaatst door WebinarWinkel op donderdag 4 januari 2018

 

Licht heeft een kleurtemperatuur. Deze wordt uitgedrukt in graden Kelvin. Daglicht heeft een kleurtemperatuur van ongeveer 5600 graden Kelvin. Hoe lager de kleurtemperatuur, des te ‘warmer’ het licht (meer rood/geel). Hoe hoger de kleurtemperatuur des te ‘koeler’ het licht (meer blauw). Het licht dat een kaars uitstraalt is ongeveer 3500 Kelvin, heel warm. Een gloeilamp straalt licht uit in ongeveer 4000 Kelvin. Als je in de schaduw staat, dan is de kleurtemperatuur vaak rond de 6500 Kelvin.

Door een verschillende kleurtemperatuur veranderen de kleuren in je beeld. Er is een andere witbalans. Sta je in het licht van een gloeilamp, dan oog je meer oranje. Sta je in de schaduw, dan oog je meer blauw. Dat wil je vaak niet. Gebruik je (neutraal) daglicht, dan ben je juist belicht. Om deze reden worden daglichtlampen gebruikt. Ze zorgen voor een correcte belichting.

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.