Als je voor het eerst als gast in een webinar deelneemt, dan is het fijn om te weten aan welke zaken je moet denken. In deze blog geven we je daarom vier tips hoe je je kunt voorbereiden op jouw webinardebuut.

1. Bereid je boodschap en visuals goed voor

Je hebt een boodschap. Aan de andere kant van het webinar zitten je kijkers, jouw doelgroep. Het is heel belangrijk dat je je boodschap op hetzelfde niveau brengt als waar jouw kijkers zitten. Anders is er sprake van een mismatch.
Bereid jouw boodschap in woorden en taalgebruik, maar ook in afbeeldingen en video’s, heel goed voor op het niveau van jouw kijker. Zo voorkom je dat de kijkers denken: waar hééft hij het over? En daardoor afhaken.

2. Kies de juiste kleding en make-up

Door bepaalde kleding en make-up raken je kijkers afgeleid.

  • Draag geen kleding met drukke prints of patronen.
  • Werk je met een green screen? Dan is het een no-go om groene kleding te dragen. De kans is dan groot dat je doorzichtig wordt.
  • Draag geen zwarte kleding. Omdat alle details verdwijnen in je kleding, verander je in een zwart gat.
  • Voor make-up geldt: het is leuk en mooi op beeld, maar maak het niet te bont. Je wilt je kijkers natuurlijk niet afleiden.

3. Blijf authentiek, mensen willen je leren kennen

Misschien denk je: ik moet heel goed zijn. Ik moet al mijn teksten uit mijn hoofd kennen. Het moet feilloos.
Perfectionisme is een killer voor een webinar. We zijn geen Eva Jinek of Jeroen Pauw. Dat moeten we ook niet willen worden. Sterker nog: mensen vinden het leuk om jou te leren kennen. Dus je mag best een tikje gebrekkig zijn. Laat zien hoe je jouw problemen tijdens een webinar oplost. Juist daarin leren mensen jou kennen en dat wordt alleen maar gewaardeerd. Leg dus de lat niet te hoog voor jezelf!

4. Kom op tijd, dan blijf je blij en rustig

Kom op tijd. De ideale tijd is ongeveer een uurtje van tevoren. Dan blijf je rustig, kun je even wennen aan de studio, kennismaken met de techneuten en de boodschap doornemen. Hoe relaxter je het webinar in gaat, hoe hoger het niveau wordt van je webinar. En dat is juist de bedoeling!

Wil je meer weten over hoe je je kunt voorbereiden op een webinar? Je kunt altijd contact met ons opnemen via 0183-201121. We helpen je graag!

Geef een reactie