Wanneer je veel thuis werkt, is het belangrijk dat je aan de slag gaat met een geschikt platform. Waarschijnlijk klinkt Microsoft Teams je bekend in de oren. Met Teams zijn videoconferenties, chatmogelijkheden, bestandopslag en integratie van applicaties samengebracht op één plek. En dat biedt mogelijkheden.

Teams is een online communicatie- en samenwerkingsplatform binnen Office 365. Werk je graag met Word, Powerpoint, SmartPoint en Excel? Perfect! Omdat Microsoft Teams volledig geïntegreerd is in Office 365 kunt je met je vertrouwde programma’s blijven werken.

Hoe werkt Microsoft Teams?

Met Teams werk je efficiënt samen in jouw online werkomgeving. Je kunt online communiceren via vergaderingen, chats en (video)bellen. Met de integratie van de Office 365 applicaties heb je een eigen online werkomgeving. Ook kun je meerdere chats aanmaken per team of project. Zo creëer je eenvoudig overzicht en houd je gemakkelijk teams en projecten uit elkaar.

Zodra je Teams opent, krijg je aan de linkerzijde van je scherm een menu te zien met:

 1. Activiteit
  Een overzicht van alle activiteiten die binnen jouw Teams-omgeving zijn gebeurd.
 2. Chat
  Binnen Teams kun je chatten met collega’s of groepschatten. Tijdens het chatten kun je (video)bellen en bestanden met elkaar uitwisselen.
 3. Teams
  In dit submenu zie je tot welke informatie je toegang hebt en van welke groepen je lid bent. In een oogopslag ben je op de hoogte van actuele zaken en gesprekken die er zijn geweest.
 4. Agenda
  Vanwege de integratie met Office 365 heb je ook een koppeling met Outlook en heb je direct inzicht in je agenda van vandaag. Ook kun je kijken wat je de komende dagen te wachten staat en een vergadering inplannen.
 5. Oproepen
  De personen waarmee je het meest in contact bent geweest, verschijnen in de snelkeuzelijst. Ook vind je de volledige lijst met contactpersonen en kun je je belgeschiedenis inzien.
 6. Bestanden
  Samenwerken met je collega’s aan verschillende bestanden? Geen probleem. Sla gemakkelijk je bestanden op in Teams en geef je teamleden altijd en overal de beschikking over je bestanden. 

Wat zijn de voordelen van werken met Teams?

 • Het eindeloos heen en weer mailen van bestanden is voorbij. Met Teams kun je de bestanden die je maakt eenvoudig uitwisselen met je teamleden.
 • Met de handige interne zoekfunctie kun je bestanden ook eenvoudig terugvinden. Dat scheelt tijd!
 • Microsoft Teams kennen we als de videovergaderfunctionaliteit van Office 365. En dat is ideaal als je vanuit huis werkt.
 • Microsoft zit niet stil en blijft innovatieslagen maken. Door al deze nieuwe mogelijkheden kun je jouw Teams-omgeving steeds meer personaliseren.
 • Je kunt Teams ook op je mobiele apparaten installeren. Naast de desktopversie is ook een mobiele versie beschikbaar. Zo kun je ook onderweg met elkaar in contact blijven of aan de slag met de mobiel in je hand vanuit je eigen tuin…
 • Wil je iets met je klant delen? Je kunt eenvoudig externen toevoegen aan een team.
 • Omdat je snel informatie en kennis met elkaar kunt delen, maak je het je teamleden eenvoudiger om productief te zijn. 

Teams is standaard inbegrepen bij de Office 365 Business Essentials en Office 365 Business Premium licenties.

Meer weten?

Wil je ook aan de slag met Microsoft Teams en video? We helpen je graag verder met onze ervaring en kennis. Je kunt ons telefonisch bereiken via 0183-201121.

Geef een reactie