Een belangrijk verschil tussen camera’s is of hij kan zoomen of niet. Want door te zoomen haal je niet alleen iets ‘dichterbij’. Je doet nog iets veel belangrijkers. Als je inzoomt, verandert namelijk de beeldhoek van je lens. Je beeld wordt mooier, compacter en mensen komen veel mooier in beeld.

Livestream camera to zoom or not to zoom…

Bijna alle goedkopere webcams hebben een groothoek-lens. Dat wordt zelfs gebruikt als verkoopargument. Maar dat is eigenlijk heel vreemd. Kijk maar eens naar de nadelen van groothoek:

Zoom vs Groothoek Camera

Veel achtergrond in beeld
Vaak ongewenst. De hele muur, ramen deuren en zelfs je plafond zijn te zien. Zeker als je de webcam van je monitor gebruikt, dan wordt je gezicht van onderaf in beeld gebracht.

Perspectivische vervorming
Dichtbij wordt overdreven groot, verder weg wordt overdreven klein. Je kent het wel van de selfies met je telefooncamera, je krijgt een ei-vormig hoofd. Niet echt mooi…

Lensvervorming
Lijnen worden krom getrokken, vooral aan de randen. Deuren, ramen en ander lijnen komen kromgetrokken in beeld. Dit noemen ze het fish-eye effect.

Groot scherptedieptegebied
De achtergrond is net zo scherp als de persoon in beeld. En wat scherp is trekt de aandacht. Daardoor ontstaat er een onrustig beeld. Liever heb je de achtergrond onscherp en het gezicht scherp.

Toch een groothoeklens?
Wij kunnen maar één goede reden bedenken om een groothoeklens te willen. Namelijk als je met één camera veel mensen in beeld wilt brengen in een relatief kleine ruimte. Daarom verkopen we ook de HuddleCamHD GO en de Logitech C930E HD PRO

   Zoomkracht

   Een belangrijk element bij een zoomcamera is de zoomkracht. Deze zoomkracht (de hoeveelheid zoom) bereken je door de zoomfactor. Bijvoorbeeld 10 x zoom betekent dat de camera bijvoorbeeld een zoombereik van 10mm tot 100 mm heeft. Maar een zoombereik van 15mm tot 150 mm is dus ook 10x.

   3x zoom camera

   Met 3 x zoom kun je al een heel mooi resultaat bereiken. Geschikt voor niet al te grote ruimtes (bijvoorbeeld je werkkamer), of iets grotere ruimtes als je niet close up hoeft te filmen. Bekijk deze 3x zoom camera!

   10x zoom camera’s

   Al best veel zoombereik. Van groothoek tot echt close up, ook in grotere werkkamers of studio’s. Bekijk de 10x zoom camera’s

   12x zoom camera’s

   Nog net iets meer dan de 10x. Echt een heel mooie camera ook voor het streamen van evenementen, zoals een theatervoorstelling, een kerkdienst of een sportwedstrijd. Bekijk hier de 12x zoom camera’s!

   20x zoom camera’s

   Met dit zoombereik heb je een professionele alleskunner. In je studio kun je alle kanten op met je webinar en talkshow, maar ook in zalen waar bijvoorbeeld een presentatie wordt gegeven. Kerkdiensten, theatervoorstellingen, lezingen en andere events.  Echt een aanrader! Bekijk hier de 12x zoom camera’s!

   Vraag over een Webinar camera?

   Bel of mail ons of vul het formulier in, dan nemen wij contact met jou op.

   Vraag over een Webinar camera?

   Bel onze specialist